Política 06/03/2022

El Parlament debatrà dimarts la jornada laboral de quatre dies

Entre altres qüestions, també es continuarà tractant el decret llei turístic

ARA Balears
2 min
El ple del Parlament

La jornada laboral de quatre dies serà un dels punts a debatre aquest dimarts al ple del Parlament a proposta de MÉS per Mallorca. El partit ha presentat una PNL sobre la viabilitat d'implantar aquest sistema a les Balears i proposa un pla pilot específic per assajar-lo a tots els sectors, inclòs l'hoteler.

"Les condicions laborals a l'hostaleria són inadequades en massa ocasions", va valorar el diputat de MÉS, Joan Mas Collet, fa uns mesos quan va registrar la proposta. Des de MÉS han recordat que ja existeixen experiències "d'èxit" en l'àmbit privat que funcionen amb una jornada laboral de quatre dies i que això "demostra que és possible aplicar-la al sector serveis".

A més, es tractarà una PNL presentada per Unides Podem que té l'objectiu que la Cambra condemni de manera oficial "la participació implícita i activa del franquisme" a l'Holocaust de l'Alemanya nazi.

La llei turística

Més enllà d'aquestes qüestions, els diputats continuaran debatent un dels temes més polèmics de les darreres setmanes: la nova llei turística. De fet, aquesta setmana, després de la Junta de Portaveus, els partits de l'oposició han criticat que s'hagi negat una comissió de participació ciutadana per consultar la norma.

En aquesta línia, el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, va assegurar que aquesta comissió cercava "convidar algunes federacions i associacions per poder demanar directament què s'hi havia consensuat", a la qual cosa va mostrar-se d'acord la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp. Igualment, el portaveu d'El Pi, Josep Melià, va titllar d'"absolutament escandalós" que no es dugués a terme aquesta iniciativa.

Per part seva, MÉS per Mallorca va negar que s'hi hagués vetat la participació. El portaveu del partit al Parlament, Miquel Ensenyat, va argumentar que el decret "ja estava pactat i participat", la qual cosa es va demostrar amb la presència d'agents socials i entitats a la Cambra dimecres passat, quan es va validar el decret llei.

stats