Política 27/06/2019

Jorge Campos acusa el Pacte de chavisme, de catalanisme malaltís i de "preferir les pasteres als creuers"

El discurs de Marc Pérez-Ribas fa palès l'escorament a la dreta de Ciutadans

Maria Llull
2 min
El portaveu de Vox, Jorge Campos

PalmaEl portaveu de Vox, Jorge Campos, ha fet una llarga llista de retrets durant la seva intervenció en el debat d'investidura de Francina Armengol, alguns dels quals han provocat la hilaritat dels diputats dels altres grups parlamentaris. De fet, el discurs de Campos només ha rebut silenci com a resposta, llevat dels solitaris aplaudiments dels seus dos companys de grup parlamentari, Sergio Rodríguez i Idoia Ribas. Campos ha acusat el Pacte d'actituds "chavistes" pel que fa a les polítiques d'habitatge, d'exhibir un "catalanisme malaltís" i de "preferir les pasteres als creuers".

El líder d'extrema dreta ha assegurat que "la imposició" del català en sanitat i educació ha provocat una "fuga" de professionals sanitaris i una "vulneració dels drets i llibertats fonamentals". De fet, Campos ha qualificat el Govern socialista de "lliberticida".

Malgrat parlar com a diputat autonòmic, Campos ha reiterat que un dels objectius polítics de Vox és la recentralització. "L'estat autonòmic és insostenible i cal reformar-lo i tornar competències", ha dit.

El portaveu de Vox ha indicat que la cultura catalana és "uniformitzadora" i "ens anul·la com a territori històric". També ha retret a Armengol el seu intervencionisme, "en contra de l'economia liberal".

Segons Campos, les mesures mediambientals del Pacte només "emmascaren objectius contra el turisme", a la vegada que els acords de govern no tenen "ni una sola paraula sobre immigració il·legal". "Prefereixen les pasteres als creuers", ha afirmat.

El portaveu de Vox ha acabat la seva intervenció assegurant que "els extremistes i els separatistes" són una amenaça per als "drets i llibertats" de la ciutadania. "Volen importar el cop d'estat separatista a les Balears, però no aconseguiran posar fi a les Balears ni a la pàtria", ha sentenciat Campos enmig del silenci de la Cambra.

Els atacs a la llengua centren la intervenció de Marc Pérez-Ribas

La intervenció del portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, durant el debat d'investidura de Francina Armengol d'aquest dijous, ha fet palès l'escorament a la dreta del partit taronja. El discurs de Pérez-Ribas ha tingut un tema estrella: els atacs al català. El diputat taronja ha tornat als mantres de la passada legislatura en criticar que el català sigui un requisit a la sanitat i que no hi hagi llibertat d'elecció de llengua a l'ensenyament.

Igual que el representant de Vox, Jorge Campos, Pérez-Ribas ha desqualificat MÉS per Mallorca i Podem, els socis de Govern del PSIB. A més de definir-los com a "socis perillosos", el portaveu de Cs ha lamentat que els socialistes hagin abraçat "el nacionalisme de MÉS i el populisme de Podem". A més, Pérez-Ribas ha assegurat que el pacte "sectari" només vol "imposar, prohibir i limitar".

El portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas.

El portaveu taronja també ha lamentat que el PSIB hagi "comprat les tesis intervencionistes de Podem", en contra "dels principis de la lliure competència".

Però Pérez-Ribas no ha aturat de tornar al català una vegada i una altra durant el seu discurs. "Senyora Armengol, direm que no a la llengua com a requisit per accedir a l'Administració i com a factor de divisió social", ha dit en la part final del seu parlament, on també ha acusat el pacte de practicar "la turismofòbia" i d'utilitzar "de manera partidista les normes necessàries sobre territori i medi ambient".

stats