Política 13/01/2020

El Pi exigeix la compareixença d'Yllanes pel "problema real" de l'addicció a les sales de joc

La diputada Lina Pons considera que la moratòria del Govern per suspendre concessions no és una mesura suficient

K. O.
2 min
Els pobles planten cara a la tímida regulació del sector

PalmaLa diputada d'El Pi, Lina Pons, ha assegurat aquest dilluns que la moratòria de dos anys del Govern per suspendre la concessió de llicència per a sales de joc i apostes no és una mesura suficient perquè cal que es faci una política transversal centrada a combatre l'addicció al joc. Per això, El Pi manté la petició de compareixença urgent al Parlament del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes.

La formació regionalista va registrar a principi de desembre del 2019 una petició en aquest sentit, però que fins ara no ha tingut resposta. Per aquesta raó, s'han mostrat "sorpresos" per l'anunci de la moratòria el passat divendres al Consell de Govern. Pons ha demanat que les conselleries facin feina coordinadament i que es faci front "de veritat" al problema de l'addicció.

Cal recordar que l'anunci fet pel vicepresident afecta casinos, bingos, sales de joc, zones d'apostes a sales de joc i locals. Sobre l'acord anunciat, Yllanes va dir que és el "més contundent" de tot l'Estat en aquesta matèria, malgrat que té un caràcter "provisional, preventiu i transitori".

D'altra banda, el líder d'El Pi, Jaume Font, ha dit que el més important és mantenir una actitud reivindicativa amb el nou govern espanyol per aconseguir beneficis per als ciutadans balears i oblidar l'origen geogràfic dels ministres, perquè en la seva opinió el debat s'ha centrat més en aquest segon aspecte. El diputat regionalista considera que s'ha de jutjar quina feina pensen fer i quins compromisos tenen amb les Illes i no la procedència dels ministres.

A més, Font ha comentat que els darrers ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro (PP) i María Jesús Montero (PSOE) no han estat capaços de millorar la vida dels illencs perquè no han canviat el sistema de finançament i tampoc s'han fet compensacions fiscals per la insularitat. Per això, el portaveu parlamentari d'El Pi ha considerat rellevant que la nova ministra de Política Territorial sigui la canària Carolina Darias, perquè pot tenir "sensibilitat illenca" que millori la situació de les Balears.

stats