Política 16/01/2020

Joan Mesquida reconeix que “hi ha persones que han manifestat malestar” a Ciutadans

El partit farà una assemblea general els propers dies 14 i 15 de març

A. T.
2 min
Joan Mesquida

PalmaEl portaveu del Comitè Autonòmic de Ciutadans a les Balears, Joan Mesquida, ha reconegut aquest dijous en una roda de premsa que al partit “hi ha persones que han manifestat malestar” arran dels resultats electorals, fet que considera habitual. Mesquida proposa com a remei a aquesta situació “traslladar quins són els valors fundacionals del partit”. La formació ha convocat els mitjans arran de la reunió amb els secretaris autonòmics i portaveus de la formació a les principals institucions.

“Als processos interns sempre es produeixen sectors crítics quan hi ha un retrocés electoral”, ha assegurat Mesquida. Per això, diu, cal “intentar que la gent hi pugui participar pel model de futur del partit”, en relació amb l’assemblea general prevista per als propers 14 i 15 de març, en què es preveu afiançar o renovar tots els càrrecs de portaveu. “La gent pensa que Ciutadans ha tingut un càstig electoral derivat de les estratègies, però té una part que es pot interpretar com a positiva”, ha declarat, en el sentit que és una oportunitat per canviar.

Segons Mesquida, la intenció del paritt és potenciar la participació dels afiliats perquè opinin sobre “estratègies i el model del partit”. Considera, a més, que “es fa més necessària que mai la presència d’un partit com Ciutadans, moderat, que representi el centre liberal progressista”. Segons el portaveu, “veurem com el Partit Popular cada vegada se’n va més cap a la dreta i el Partit Socialista, més cap a l’esquerra”. Davant aquest escenari, “hi haurà un espai de centre molt ampli on Ciutadans pretén situar-se”.

Mesquida exigeix "absoluta transparència" al Govern

En relació amb els cinc acomiadaments d'educadors del Govern per conductes sexuals inadequades cap a menors, Mesquida ha criticat que "és absolutament greu i que no es pot resoldre només amb l'acomiadament". A més, reclama que "davant un problema així no es pot dir que és responsabilitat de la societat". Per això, el partit ha presentat al Parlament diverses iniciatives amb la intenció d'obtenir més informació sobre aquests casos. Concretament, demanen accedir als expedients oberts a les quatre dones i l'home que van ser acomiadats i ha sol·licitat visitar els centres d'Es Pinaret, Es Mussol i Es Fusteret.

Pel que fa a la prostitució dels menors tutelats per l'IMAS, demana "absoluta transparència informativa" i que no s'utilitzi la protecció a la intimitat com a "excusa per no donar totes les explicacions". Més que una "apagada informativa", tal com demana l'IMAS, Mesquida exigeix una "il·luminació informativa".

stats