Política 24/03/2018

Joan Mena: “El model d’escola pública catalana garanteix la cohesió social del país”

Joan Mena (Sabadell, 1975) és membre d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Congrés per En Comú Podem

J. R.
2 min
El diputat Joan Mena també va participar en una taula rodona al centre Flassaders.

PalmaJoan Mena (Sabadell, 1975) és membre d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Congrés per En Comú Podem. Ahir va ser a Mallorca per participar en la presentació d’una Proposta No de Llei del grup parlamentari de Podem en defensa de les reivindicacions dels docents en el marc del frustrat pacte educatiu a escala estatal.

Després d’haver estat diputat al Parlament de Catalunya, Mena va consolidar el seu paper al Congrés espanyol amb dues importants intervencions en defensa del model d’immersió lingüística en llengua catalana i de l’escola pública.

Mena defensa que “Espanya és un estat plurinacional i, per tant, és també una realitat plurilingüística”. Tot i això, diu, “el sistema educatiu no ha reconegut sempre aquesta diversitat.

Per defensar el model d’immersió lingüística de l’escola catalana, molt semblant al model balear, es posa a ell mateix d’exemple: “Jo sóc fills de pares andalusos que varen venir els anys 60 a Sabadell, castellanoparlants encara avui dia, i si sóc bilingüe i puc decidir parlar en castellà o català és gràcies al model lingüístic de l’escola pública a Catalunya”. A més, el diputat defensa que el fet de garantir la competència en català i castellà dels alumnes fa que “els fills i les filles de les classes populars podem aspirar a tenir les mateixes oportunitats que han tingut tradicionalment els fills de l’escola catalana és un gran pas com a país”. El model d’educació pública a Catalunya “blinda i garanteix la cohesió social al país”, conclou.

Joan Mena destaca també la idoneïtat del model d’immersió lingüística per a qualsevol territori amb llengua pròpia de l’Estat, no només per a Catalunya, i lloa les mobilitzacions contra el TIL que es varen viure a Balears la darrera legislatura: “Vau ser un exemple”, diu Mena.

stats