Política 18/04/2016

Joan Baldoví es decanta per compartir candidatura amb Podem i Esquerra Unida si es repeteixen les eleccions

El diputat de Compromís aposta per una candidatura estrictament valenciana; una opció que defensa Enric Morera o la candidata a liderar el Bloc, Àgueda Micó

Efe
1 min
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha defensat avui que en el cas d'unes noves eleccions la seva formació política hauria de reeditar la coalició amb Podem però també amb "altres actors", entre els quals, "inexcusablement", ha d'estar Esquerra Unida del País Valencià (EUPV). Una posició que defensen també altres dirigents del partit com el secretari general, Enric Morera, o la secretària d'organització, Àgueda Micó.

A preguntes dels periodistes sobre un possible pacte amb Podem, Baldoví ha defensat que "anar o no" a les urnes amb el partit de Pablo Iglesias "ho han de decidir els òrgans interns" de la coalició, malgrat que ha assegurat que ell és "partidari d'una coalició no solament amb Podem, sinó en què hi hagués també Esquerra Unida".

"En les passades eleccions vam aconseguir aquest consens però finalment EUPV va decidir no venir", ha recordat Baldoví, qui s'ha mostrat partidari de "reeditar la coalició però no solament amb Podem sinó que estiguin presents altres actors, entre ells, inexcusablement, Esquerra Unida".

Preguntat per la dificultat a l'hora de conformar grup propi al Congrés, Baldoví ha assegurat que la seva formació, i li consta que En Marea i En Comú Podem també, estan estudiant si existeix una fórmula que garanteixi que el reglament del Congrés "no s'interpreti de la forma arbitrària en què s'ha interpretat".

"Estem estudiant alguna fórmula possible perquè aquesta voluntat de tenir grup propi sigui una realitat i no pugui haver-hi una interpretació malèvola del reglament del Congrés dels Diputats", ha afegit.

stats