Política 10/07/2019

Jaume Font qualifica de "prehistòric" el sistema de designació de senadors autonòmics

El Pi s'abstindrà en la votació de Vicenç Vidal i José Vicente Marí, mentre que Vox i Cs faran públic el seu posicionament en el ple del Parlament d'aquest dijous

Maria Llull
1 min
El portaveu d'El Pi, Jaume Font

PalmaEl portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha qualificat el sistema de designació dels senadors autonòmics de "prehistòric". Font ha anunciat aquest dimecres, després de la Junta de portaveus parlamentaris, que El Pi s'abstindrà en la votació d'aquest dijous al Parlament, perquè Vicenç vidal (MÉS) i José Vicente Marí Bossó representin les Balears a la Cambra Alta.

"La proposta és conjunta i només poden presentar candidats els dos grups majoritaris", ha dit Font, qui, magrat el desacord del seu partit, ha aclarit que no hi votaran en contra per no "fer de dolents". "No hi ha una proposta d'una majoria del Parlament, que és la institució que representa els ciutadans", ha afegit.

Vox i Ciutadans no s'hi pronunciaran fins al darrer moment

Per part seva, ni Vox ni Ciutadans no han volgut aclarir de moment quin serà el sentit de la seva votació i han anunciat que faran públic el seu posicionament aquest dijous en el ple del Parlament.

La representant de Vox, Idioia Ribas, ha manifestat el malestar del partit d'extrema dreta per haver estar relegats "al galliner" de la Cambra, ja que els diputats de Vox seuran a la darrera fila. "Venim a treballar i ens és igual en quina fila", ha dit Ribas després de subratllar que altres grups amb els mateixos diputats tenen assignats llocs millors.

stats