Política 28/11/2018

Jarabo reconeix que Podem no se sentia "còmode" amb el projecte de l'autopista Llucmajor-Campos

El portaveu de Podem al Parlament ha agraït "la pressió social contra les estructures que no van en la línia de les polítiques d'esquerres"

Maria Llull
1 min
El portaveu de Podem al Parlament, Alberto Jarabo.

PalmaEl portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha reconegut aquest dimecres que el seu partit no se sentia "còmode amb l'acord per fer l'autopista Llucmajor-Campos". Jarabo ha comentat la remodelació del projecte just després de la Junta de Portaveus i ha aprofitat per agrair "la pressió social contra les infraestructures que no van en la línia de les polítiques d'esquerres".

"Hem defensat que aquesta carretera havia d'estar dimensionada en funció de les necessitats dels conductors, però volíem que el transport públic anàs per davant del privat", ha comentat Jarabo. Segons el portaveu, els acords de govern del Consell de Mallorca "no s'estaven complint del tot". "Vàrem signar que la carretera s'havia de minimitzar respecte del projecte del Partit Popular".

Segons Jarabo, la nova reducció que es va presentar aquest dimarts "s'havia treballat de manera discreta les darreres setmanes". "Estam molt satisfets d'aquesta victòria ecologista. S'ha aconseguit respondre a les expectatives i assolir un equilibri entre els usuaris de la carretera i els defensors del medi ambient", ha explicat el portaveu, qui considera molt important "continuar reclamant que aquesta comunitat tingui un transport públic de qualitat".

Manifest antiautopista

Aquesta és la primera vegada que un membre oficialista de Podem deixa clar el posicionament del partit envers l'autopista Llucmajor-Campos. Malgrat la manca d'una posició de la formació, alguns dels seus membres signaren el manifest antiautopista, la major part dels quals pertanyen al corrent anticapitalista.

Els diputats Laura Camargo, Carlos Saura, Aitor Morràs i David Martínez, a més dels regidors de l'Ajuntament de Palma, Aurora Jhardi i Aligi Molina, es posicionaren públicament en contra del projecte de la consellera insular de Territori, Mercedes Garrido.

stats