Consell de Govern
Política 12/12/2022

L'expresidenta dels hotelers de la Platja de Palma, nova directora general de Turisme

"Hem d'agrair que persones del sector turístic s'afegeixin al públic", ha defensat el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela

2 min
La presidenta i el vicepresident de l'associació hotelera de Platja de Palma, Isabel Vidal i Jose Antonio Fernández

Palma"Hem d'agrair que persones del sector turístic s'afegeixin al públic". Aquesta és la postura que el portaveu del Govern, Iago Negueruela, considera que cal tenir davant el nomenament oficial de l'expresidenta de l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma (AHPP), Isabel Vidal, com a directora general de Turisme. Negueruela ha destacat la "valentia" de Vidal per accedir al càrrec i ha negat que estigui en contra de cap de les mesures turístiques de l'Executiu, com ara la Llei de turisme o l'Impost de Turisme Sostenible.

Així, aquest dilluns el Consell de Govern ha fet oficial la substitució de Rosana Morillo per Isabel Vidal. Morillo deixa el càrrec perquè en els pròxims dies serà nomenada secretària d'Estat de Turisme pel govern d'Espanya, segons ha recordat Negueruela en roda de premsa. De la trajectòria de Vidal, el portaveu ha destacat que ha estat secretària del consell d'administració de Sa Nostra pel grup d'impositors, ha dirigit la cadena Houm Hotels i ha estat presidenta de l'AHPP des del 2019, tot i que és llicenciada en Psicologia.

Quan durant la roda de premsa se li ha demanat per la "postura contrària" de Vidal –com a presidenta dels hotelers de la Platja de Palma– sobre "l'Impost de Turisme Sostenible, la Llei de turisme o la moratòria de places", Negueruela li ha llevat importància. "Quan una persona està al capdavant d'una associació, en representa el sentir. Però quan accepta entrar al Govern, ho fa des d'aquest punt de vista", ha dit referint-se a les mesures turístiques de l'Executiu.

A més, ha insistit que "mai" ha demanat "tot el que opina cada director general sobre cada un dels temes que té" i ha tancat el tema defensant que Vidal "és una persona que coneix el sector" i que ve per "continuar una feina que ja s'ha començat". En aquest sentit, ha destacat el "paper com a interlocutora" que va tenir en la Llei d'accessos.

Per tot això, Negueruela considera encertat el nomenament. "Isabel prové d'una petita empresa de tradició familiar de les Illes. Hem de valorar aquests propietaris de petits hotels que varen néixer fa tants d'anys. Ella coneix bé el món de la petita empresa", ha afegit. Ha argumentat que, per exemple, "la secretària d'Estat també ve directament del sector hoteler", concretament va ser "un alt càrrec d'una empresa multinacional, Marriott".

Per la seva banda, l'APP ha celebrat el nomenament de Vidal com a directora general. En un comunicat, ha informat que el vicepresident, José Antonio Fernández d'Alarcón, assumirà la presidència en funcions de l'associació fins que facin eleccions. La patronal ha expressat orgull perquè s'hagi "reconegut així el talent i la trajectòria de Vidal".

stats