Política 24/12/2018

Isabel Oliver: "És molt complicat definir què és lloguer turístic i què no"

La secretària d’Estat de Turisme ha analitzat l'actualitat del turisme balear al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio

Ara Balears
1 min
La diputada socialista Isabel Oliver assegura que el PSIB "serà coherent i no trairà" els seus votants. ISAAC BUJ

PalmaLa secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, ha parlat aquest dilluns al programa 'Al Dia', d'IB3 Ràdio, sobre l'anul·lació de la llei del govern canari que prohibeix el lloguer vacacional a zones turístiques i l'ha catalogat de "qüestió molt complicada d'interpretar", tot i que ha reconegut que "no he tingut temps per llegir la sentència amb deteniment". Oliver ha destacat que la dificultat és "definir què és lloguer turístic i què no".

"Les lleis autonòmiques defineixen què és turístic. A escala estatal hem de definir els usos no turístics. És una qüestió complicada perquè no només és cosa de temps, sinó també de servei. A les Balears la condició de turístic és el servei", ha assegurat Oliver, que també ha destacat que l'objectiu és "crear un registre d'habitatges d'ús turístic estatal".

Quant a la temporada turística, Oliver l'ha valorada positivament tot i el lleuger descens. El balanç és positiu perquè ha pujat la despesa en una temporada en la qual les destinacions competidores han despertat".

Oliver també ha parlat del turisme de gatera i ha assegurat que "s'ha de fer una reflexió pel que fa a la qualitat del turisme, hem de ser capaços de transformar el turisme incívic en turisme d'oci i de festa limitant-ne l'aspecte negatiu".

stats