Política 20/11/2018

La Fiscalia demana investigar Eugenio Pino i el xofer de Bárcenas pel robatori d'informació del PP

L'Audiència Nacional investiga un suposat operatiu sufragat amb fons reservats

Europa Press
2 min
L’excap policial 
 Eugenio Pino ahir després de comparèixer davant del jutge.

MadridLa Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea, instructor de l'anomenat cas Villarejo, que imputi l'exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional Eugenio Pino i Sergio Ríos, que va ser xofer de Luis Bárcenas, pel dispositiu policial que s'hauria posat en marxa el 2013 per recuperar informació que l'extresorer del PP tenia del partit quan va ser acomiadat.

Segons ha publicat aquest dimarts 'El Independiente', els fiscals del cas han sol·licitat la citació de Pino i Ríos com a investigats en la peça separada que el magistrat de reforç del jutjat central d'instrucció número 6 va obrir a principis de novembre per investigar si Interior va pagar al xofer amb fons reservats perquè recuperés documents i enregistraments comprometedors per al PP, en el que es va anomenar operació Kitchen.

El suposat operatiu policial per aconseguir la informació que podria haver-se endut Bárcenas hauria estat dirigit pel comissari jubilat José Manuel Villarejo i el també comissari Enrique García Castaño. L'ex-DAO Eugenio Pino era el màxim responsable operatiu de la Policia, de qui jeràrquicament depenien quan van tenir lloc els fets, el 2013.

Aquell any, l'Audiència Nacional portava molt avançada la instrucció del cas Gürtel i una de les peces investigava el possible finançament irregular del PP, en què Bárcenas és el principal investigat. És documentació relativa a aquesta peça la que se li va poder sostreure a l'extresorer mitjançant l'operatiu policial de Villarejo i García Castaño, segons ha publicat 'El Mundo'.

Per això un altre jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, l'instructor de l'anomenada caixa B del PP, ha demanat tant a l'esmentat diari com al ministeri de l'Interior que li facilitin tota la informació de què disposin sobre el dispositiu i la documentació i els enregistraments que tenia Bárcenas i que podrien haver estat sostretes gràcies a la col·laboració del seu xofer.

stats