Política 21/06/2019

La sessió d'investidura d'Armengol serà el 26 i 27 de juny

La junta de portaveus del Parlament, convocada d'urgència, ha acordat aquest divendres el calendari

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Palment de les Illes Balears.

PalmaLa sessió d'investidura de la candidata a la presidència del Govern balear se celebrarà al Parlament els dies 26, amb la intervenció de l'aspirant socialista, Francina Armengol, i el 27, amb les rèpliques dels grups parlamentaris, el debat i la votació.

La junta de portaveus del Parlament, convocada d'urgència, ha acordat aquest divendres el calendari. La intervenció d'Armengol per a plantejar la seva proposta per a presidir el Govern començarà el dimecres a les 10 h, sense límit de temps.

El dia 27 intervindran els portaveus provisionals dels grups parlamentaris seguint l'ordre de representació i tindran un total de mitja hora per intervenir. Després de la resposta d'Armengol, hi haurà deu minuts més per fer la rèplica. Després del debat es durà a terme la votació.

El portaveu de Proposta per els Illes, Jaume Font, ha detallat que "quan més aviat s'aclarís la sessió d'investidura millor". "Estem amb ganes que comenci la legislatura i després encara faltarà un ple d'obertura on es decideix el senador autonòmic abans que tot comenci a funcionar amb normalitat". Font ha indicat que podria haver-hi una altra reunió de la junta de portaveus el dia 26, abans del primer ple la sessió d'investidura, i una altra el dia 28 per poder preparar la sessió d'obertura sempre que no coincideixi amb el nomenament dels nous consellers del Govern.

La portaveu del grup socialista, Silvia Cano, ha expressat el "total suport" a la data d'investidura perquè "Armengol pugui ser presidenta al més aviat possible, es pugui constituir el Govern i començar a funcionar amb normalitat, deixant el mínim temps d'interinitat possible entre un Govern i un altre".

El portaveu provisional de Podem, Juan Pedro Yllanes, ha explicat que havia indicat al president del Parlament, Vicenç Thomàs, que celebrar la investidura a partir del dia 25 li semblava "un poc just", ja que les bases de la formació han de votar si donen suport a l'acord de governabilitat aconseguit.

Sobre la constitució i presa de possessió del nou Govern, ha dit que "tot sembla indicar" que podria ser durant la primera setmana de juliol però "haurà de decidir-ho la presidenta". Yllanes ha detallat que en la reunió d'aquest divendres, la junta de portaveus ha acordat un repartiment provisional d'escons.

stats