Política 16/07/2020

Inicien les obres que permetran obrir a la tardor les coves de Cala Blanca, a Ciutadella

La inversió és de 346.867,17 euros

Ivan Martin
1 min
Les Coves de Cala Blanca són un actiu turístic de cara les pròximes temporades.

CiutadellaL'empresa M. Polo SL ha iniciat les obres de la primera fase de condicionament interior i d'accés a la cova de l'Aigua de Cala Blanca, a Ciutadella, un projecte que s'executarà per un import de 346.867,17 euros i possibilitarà l'obertura al públic d'aquest espai. El Consell de Menorca i el Govern Balear, a través de l'Agència d'Estratègia Turística de Balears (AETIB), assumiran la inversió.

El projecte va començar el juliol de l'any 2017 amb l'adjudicació a l'empresa Sociedad Asturiana de Diversificación Minera SA. En març del 2019 es varen detectar una sèrie de deficiències relatives a l'accessibilitat, que quedaren resoltes els mesos posteriors. A l'octubre del mateix any, l'Ajuntament de Ciutadella va aprovar el permís d'instal·lació i obres per a l'obertura de la cova de Cala Blanca.

La consellera insular de Reserva de la Biosfera i Medi Ambient, Maite Salord, ha emfatitzat la rellevància del projecte amb vista a la recuperació de l'espai per al públic. "Les obres tindran una durada de quatre mesos i després podrem visitar la cova. És la primera fase d'un projecte més ambiciós, que implica mostrar als ciutadans l'elevat valor i bellesa de l'emplaçament", ha assenyalat.

D'altra banda, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha recordat la implicació del Consistori: "Els fets demostren que el projecte ha estat, és i serà una prioritat per a l'equip de govern de l'Ajuntament i el Consell de Menorca, que des del primer moment treballen conjuntament per resoldre les deficiències i fer-lo possible com més aviat millor".

Les obres permetran visitar els 2.500 metres quadrats de superfície de la cova, que té un llac interior.

stats