Política 27/03/2019

Inés Arrimadas sobre la situació política balear: "El nacionalisme es contagia més que la grip"

La candidata de Ciutadans al Congrés i portaveu del partit ha oferit un míting a l'Auditòrium de Palma en suport dels candidats illencs

K. O.
2 min
Inés Arrimadas durat el míting

Palma"Ciutadans és el partit que diu el mateix a tot Espanya, amb coherència i seny", ha assegurat la candidata de Ciutadans al Congrés i portaveu de la formació, Inés Arimadas, aquest dimecres a l'Auditòrium de Palma. El discurs de campanya, per presentar i mostrar suport als candidats de la formació a les Balears, s'ha basat quasi exclusivament en Catalunya i s'ha referit a les Illes únicament per advertir que "el nacionalisme es contagia més que la grip". Segons la seva diagnosi, a Navarra, el País Valencià i a l'Arxipèlag s'està produint un procés similar on "s'ha permès l'adoctrinament a les escoles", també balears. Per tot això, Arrimadas ha promès que "l'espanyol serà la llengua vehicular a tot Espanya i a cap comunitat autònoma es podrà exigir la llengua pròpia per accedir a un lloc de feina com a funcionari", i ha afegit que no s'han de permetre "imposicions lingüístiques".

Arrimadas ha criticat amb duresa la fanfarroneria de Pablo Casado per rebutjar la proposta de Ciutadans, oferint al candidat de la formació taronja ser ministre d'Exteriors, per tal de fer una coalició que "alliberi Espanya de Sánchez", qui considera "un perill públic per al país". "Continuam estenent la mà al PP", hi ha insistit, però ha remarcat que tant els populars com els socialistes són responsables de la deriva independentista catalana i de la generalització de la corrupció política, i ha carregat contra la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, per viure tota la vida de càrrecs polítics i no acabar la seva carrera.

La portaveu de Ciutadans ha afirmat que les pròximes eleccions són de les més importants que hi ha hagut, "perquè ens jugam quatre anys més de Sánchez amb Podem, Bildu i els independentistes, o bé un govern de Ciutadans, centrat i amb seny".

Joan Mesquida, candidat de la formació taronja al Congrés per les Balears, també hi ha participat i ha confessat que "me'n vaig anar del PSOE per persones com Sánchez, gent sense conviccions". També ha assegurat que Arrimadas "ha guanyat la batalla intel·lectual contra el nacionalisme, i el següent és fer-ho a les urnes", ha dit. A més, ha criticat molt la figura del president espanyol perquè "votar Sánchez és votar una coalició amb Podem, independenstistes i Bildu". Els dos candidats han concidit que el PSIB "és igual de nacionalista" que els partits de Catalunya. A l'acte hi han assistit els principals dirigents i candidats de Ciutadans a les Balears, excepte el seu portaveu, Xavier Pericay, qui va perdre les primàries per encapçalar la llista autonòmica davant Marc Pérez Ribas.

stats