Política 26/05/2020

Armengol insisteix que els turistes internacionals puguin viatjar a les Balears a la segona quinzena de juny

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, considera "imprescindible" que l'Estat aixecàs la quarantena de 14 dies per als turistes

K. O.
2 min
El coronavirus pot obrir                                    a les Balears una crisi pitjor que la del 2008

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha insistit aquest dimarts que vol que les Balears puguin rebre turistes internacionals abans de l'1 de juliol, que és la data establerta pel govern espanyol, i que es comenci fent una "prova pilot" a la segona quinzena de juny. Durant la seva intervenció al ple del Parlament també ha afirmat que el turoperador alemany TUI pretén recuperar la seva activitat amb les Illes com a primera destinació.

D'altra banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat com a "imprescindible" que el govern espanyol anunciàs aquest dilluns que aixecava la quarantena de 14 dies per a les persones que entrin en territori espanyol a partir de l'1 de juliol. Cal recordar que el Govern ja va demanar a l'Estat que la quarantena dels viatgers desaparegués amb la desescalada per evitar comprometre la feina que s'està fent perquè els turistes estrangers puguin visitar les Balears.

Negueruela, en resposta al diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas, ha insistit que el Govern treballa per recuperar l'arribada de turistes a partir de l'1 de juliol i que està en contacte amb el sector hoteler gairebé diàrament. "Miram de recuperar el turisme durant la crisi sanitària i la desescalada", ha afirmat el conseller.

L'Executiu balear aposta per un model turístic "familiar", de qualitat i que eviti l'incivisme, i el conseller ha recordat el decret llei aprovat a principi d'enguany que pretén combatre el turisme de borratxera amb multes de fins a 600.000 euros per fer barra lliure.

A més, Negueruela ha assenyalat que la mesura perquè els menors de 15 anys no comptin per al màxim de places turístiques que s'inclou en el decret per reactivar les Balears fou proposat pels regionalistes d'El Pi. Cal recordar que fins ara només els menors de 12 anys quedaven fora d'aquest recompte, i l'ampliació de la franja d'edat es pot considerar com una ampliació de places de facto, segons varen explicar a l'ARA Balears els exconsellers de Turisme Celestí Alomar i Biel Barceló.

stats