Podem denuncia un atac "de la ultradreta" amb explosius a la seva seu de Cartagena

El líder de la formació lila, i candidat a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig, ho ha denunciat en un missatge a Twitter

Ara
2 min

Pablo Iglesias ha denunciat un atac de "la ultradreta" amb explosius a la seu de Podem a Cartagena (Múrcia). El líder de la formació lila, i candidat a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig, ho ha denunciat en un missatge a Twitter, en el qual ha difós també un vídeo de l'atac.

En el mateix missatge, Iglesias afirma que "el terrorisme de carrer dels ultres no ens acovardirà", i afegeix: "davant dels violents i els seus blanquejadors: democràcia, llibertat d'expressió i justícia social".

L'atac ha estat enregistrat per les càmeres de seguretat de la seu i en les imatges hi apareixen els vidres amb pintades com "fills de puta" i "No al terrorisme d'Estat". També s'hi pot apreciar el moment en què una persona encén un artefacte i el llança a l'interior del local provocant un petit incendi a la part exterior.

En una altra piulada, el portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha lamentat que atacs com el d'avui és, al seu parer, "la conseqüència natural de normalitzar els discursos d'odi al parlament i en alguns mitjans de comunicació." "Als EUA, el terrorisme d'ultradreta és molt habitual i va tenir la mateixa evolució", ha conclòs.

El PP condemna l'atac

L'alcalde de Madrid i portaveu estatal del PP, José Luis Martínez-Almeida, ha condemnat l'atac, tot i que ha criticat que el partit lila no sempre ha fet el mateix amb els que ha patit el PP.

En un acte del partit aquest divendres a Madrid, Almeida ha assegurat que els populars condemnen "tots els atacs, vinguin d'on vinguin", però ha lamentat que hi ha atacs al PP "que Podem no ha condemnat" i fins i tot, afegit, "en ocasions ha justificat la violència". "La diferència entre Podem i nosaltres és que nosaltres no tenim cap problema a condemnar la violència vingui d'on vingui", ha afegit el dirigent del partit, que ha demanat a Podem que "prengui nota del PP", i del seu "historial en aquest sentit".

stats