Política 22/01/2021

Iago Negueruela: "Comprenem les protestes, però cal recordar que estam en una pandèmia mundial"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha dit que "feim el que està a les nostres mans" per garantir llocs de feina

K. O.
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat que entén la manifestació d'aquest divendres contra les restriccions del Govern perquè "la societat està cansada". En la protesta hi han participat un miler de persones a peu i 850 en cotxe, segons el recompte fet per la Policia Nacional. "Comprenem les protestes, però cal recordar que estam en una pandèmia mundial", ha afirmat en una roda de premsa.

"Feim el que està a les nostres mans" per garantir llocs de feina, ha admès el conseller, i ha lamentat no disposar dels recursos econòmics d'estats industrials més forts per aprovar "mesures d'acompanyament" que compensin les pèrdues provocades pel tancament del sector de la restauració per evitar nous contagis de coronavirus.

Negueruela ha justificat les limitacions aprovades recordant que "tothom pren mesures similars" perquè els experts així ho han assenyalat. "És cert que són mesures dures i que s'han pres després d'un any molt dur", ha comentat, afegint que això fa que la gent protesti.

El conseller ha defensat el "paper clau" de les patronals i els sindicats per "teixir acords" molt importants per pal·liar l'impacte de la crisi sanitària entre les empreses i garantir llocs de feina. De fet, aquest divendres s'ha reunit a la mesa de reactivació del sector de la restauració. Sobre això, Negueruela només ha comentat que el Consell de Mallorca ja està "ultimant" noves ajudes i que s'està treballant en com els locals ara tancats hauran de desescalar. Tot i això, no ha indicat quan es podrà començar a obrir el sector.

Després de la reunió, el president de Caeb Restauració, Alfonso Robledo, ha valorat el compromís del conseller "en ajudar al sector", però insisteix que les ajudes "no són suficients". En concret, els restauradors demanen una ajuda directa de 12.000 euros mensuals per establiment tancat, l'exempció de la taxa de residus durant el 2021, i una bonificació del 100% en l'Impost sobre l'ocupació de la via pública, entre altres.

stats