Política 15/08/2020

Iago Negueruela confia que el govern alemany faci marxa enrere en les restriccions

El conseller de Turisme no dona per acabada la temporada, malgrat les cancel·lacions massives dels turoperadors germànics

Ara Balears
1 min
“Si la crisi és en V,                            la recuperació plena podria ser el 2022” Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dissabte en una entrevista amb IB3 Televisió que estan "esperant", tant el Govern balear com l'espanyol, que Alemanya faci enrere en la decisió de classificar les Balears com a zona de risc. Així mateix, demanat sobre el final de la temporada turística arran de les noves restriccions del principal país emissor de turistes de les Illes, ha declarat que espera que no sigui així. "Ens queden mesos d'una temporada atípica", ha manifestat.

En aquest sentit, Negueruela ha defensat que "s'han fet esforços des de sanitat molt importants" i que, a causa de l'elevat nombre de PCR que s'estan fent, sobretot a asimptomàtics, "ha augmentat el nombre de casos" a l'Arxipèlag. "Som una destinació segura", ha recordat.

El conseller encara confia, a més, a trobar "un corredor segur amb el Regne Unit", un altre dels mercats dels quals depèn la temporada turística a les Illes. Malgrat que ja hi hagi 160 països al món que han imposat alguna mena de restricció a l'hora de viatjar a Espanya, Negueruela indica que s'estan posant "tots els esforços" per arreglar la situació. A més, argumenta que "el turisme s'està contraient a tots els països", tant en l'àmbit europeu com mundial.

Pel que fa a l'ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) més enllà de setembre, el membre del Govern balear no ha pogut donar tampoc una resposta segura. De moment, Negueruela espera "un bon resultat" de la visita de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, dels quals depèn la decisió.

stats