Política 15/08/2015

Els hotelers hi insisteixen: serà un “error gravíssim” aplicar-la

Consideren que “restarà competitivitat” a les Illes com a destinació turística

Ara Balears
1 min
Els hotelers hi insisteixen: serà un “error gravíssim” aplicar-la

PalmaEls hotelers de Balears continuen insistint que l’aplicació de l’ecotaxa per part de l’actual Govern progressista serà un “error gravíssim”, perquè “restarà competitivitat” a les Illes com a destinació turística. Així ho exposaren ahir en un comunicat conjunt les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Les patronals, que malgrat les “diferències” amb el Govern destaquen el to “cordial” de les converses mantingudes amb els seus representants sobre l’impost turístic, insisteixen en l’oposició “rotunda” a un increment de la pressió fiscal i, concretament, que aquest increment es faci efectiu a través d’un tribut que gravi les estades turístiques. Segons ells, és un “impost discriminatori que només es cobraria al client de l’oferta reglada i que suposaria, a més de la pèrdua de competitivitat global, grans càrregues administratives per a les empreses hoteleres”.

Al marge de la discrepància en aquest punt, les federacions hoteleres es mostren obertes a col·laborar i a dialogar amb el Govern balear per desenvolupar “la millor política turística possible, que serveixi de referent no només a Espanya, sinó a la resta del món. En aquest sentit, confien a començar a fer feina amb el Govern en el pla de promoció de Balears com a destinació, en la millora del finançament, en un pla de competitivitat global i en un pla d’inversions autonòmiques. En el comunicat també asseguren que volen “avaluar conjuntament” com millorar el finançament, però “sense llastar cap palanca de competitivitat que pugui produir efectes nocius irreversibles sobre la nostra economia”.

stats