Política 03/05/2018

Els hotelers de Barcelona feliciten Cort per haver prohibit els pisos turístics

Amb aquesta proposta, que es preveu que s'aprovi el juliol i que només permetrà el lloguer en habitatges unifamiliars, cases aïllades o xalets, Palma serà la primera ciutat de l'Estat a prohibir el lloguer turístic en els pisos

Efe
1 min
Turistes passejant amb maletes pels carrers de Barcelona

PalmaEl Gremi d'Hotels de Barcelona ha celebrat la proposta de l'Ajuntament de Palma de prohibir el lloguer turístic en edificis plurifamiliars i l'ha qualificat de "valenta i encertada".

Els hotelers consideren que aquesta decisió ha de fer reflexionar les diferents institucions i els agents socials, econòmics i turístics tant de Barcelona com de la Generalitat perquè apostin per edificis complets d'habitatge d'ús turístic, un model de negoci que fomenta l'activitat turística de manera respectuosa amb els ciutadans.

Segons els hotelers, els edificis complets dedicats al lloguer turístic garanteixen una gestió professionalitzada i erradiquen les situacions conflictives amb els veïns, a més de contribuir a millorar els estàndards de qualitat percebuts pels visitants de la ciutat.

En aquest sentit, els hotelers barcelonins han alertat que la imminent publicació del nou decret de reglament de turisme de Catalunya incorporarà noves modalitats d'allotjament turístic, com les llars compartides, que "agreujaran" els problemes de convivència a la ciutat.

El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha manifestat la seva preocupació perquè les mesures proposades en aquest decret, en comptes d'ajudar a solucionar els problemes de convivència que hi ha hagut a la ciutat, "els agreujaran".

stats