Política 28/08/2013

Rajoy va trucar a Mas després de rebre la carta i li va dir que la respondria "després de l'estiu"

Ho ha revelat el portaveu Francesc Homs en una entrevista al 3/24

Ara
2 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, a l'Entrevista de l'Estiu del canal 3/24

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va trucar al president de la Generalitat, Artur Mas, després de rebre la carta que li va enviar per sol·licitar-li formalment d'obrir un procés de diàleg per pactar la celebració d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya. La conversa per telèfon va ser curta i Rajoy es va limitar a dir que contestaria a la carta "després de l'estiu". Així ho ha revelat aquest dimecres el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en una entrevista al 3/24. Homs ha assegurat que la trucada només va durar "dos minuts" i que no es va parlar de res més.

El conseller de la Presidència ha indicat que caldrà veure què respon Rajoy i "si hi ha alguna disponibilitat al diàleg". "El senyor Rajoy no està disposat a parlar d'això? Quin seria el tarannà democràtic d'un governant que no s'avé a dialogar quan el que es demana és poder votar?", ha preguntat Homs, que ha reiterat que no serà només una resposta a una carta, sinó a "l'anhel d'un país".

Homs ha apostat per analitzar la resposta de Rajoy per comprovar si hi ha matisos, perquè "a vegades les coses es presenten el primer dia així i després hi ha una sèrie de matisos que transformen la realitat". En tot cas, ha reconegut que, per la seva experiència, té poques esperances.

Llegeix aquí, íntegra, la carta de Mas a Rajoy.

El conseller ha tornat a evitar aclarir si participarà en la Via Catalana amb l'argument que el que facin els consellers té un caràcter secundari. Ha defensat que els governants es dediquin a la seva feina i que el protagonisme en aquesta cadena el tingui la societat.

Petits ajustos

Sobre la pròrroga pressupostària, Homs ha explicat que "ja hi ha molta feina feta" en la retallada de 2.000 milions d'euros anunciada aquest dimarts, i ara caldrà fer "petits ajustos" en aquests últims quatre mesos de l'any per complir l'objectiu de l'1,58%.

Durant el primer semestre de l'any s'haurien ajustat ja uns 1.800 milions d'euros, segons dades del Govern.

stats