Política 06/06/2019

Hila: "No veig tants de problemes amb els creuers a Palma"

El candidat del PSIB a l'Ajuntament de Palma ha assegurat que el segon cinturó "no està sobre la taula"

Ara Balears
2 min
L'exbatle de Palma i regidor d'Urbanisme, José Hila.

PalmaEl candidat del PSIB a l'Ajuntament de palma, José Hila, ha assegurat al programa 'Al Dia' d'IB3 que no veu que hi hagi tants problemes amb els creuers a Palma, ja que molt poques vegades coincideixen set creuers al port el mateix dia. "Això passa d'una manera molt puntual", ha assegurat. A més, ha afegit que no veu necessari desviar els creuers a altres ports.

Aquestes declaracions arriben després d'una setmana en què el director general de Ports, Xavier Ramis, ha reconegut que els creuers ja són un problema a les Balears, i que el Govern plantejarà la possibilitat de desviar-los a altres zones. "A l'illa tenim dos ports importants, Palma i Alcúdia, i una solució és diversificar, no concentrar tot el trànsit en un dels ports. Én aquesta qüestióhi tenen molt a dir l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca", ha assegurat Ramis. "Hi ha una problemàtica i hi hem de cercar alternatives".

Així i tot, Hila no veu necessari desviar els creuers a altres ports de les Illes, però ha remarcat que el partit fa una aposta per regular el flux de turistes que arriben a Palma en els creuers. "Els turistes han de ser distribuïts per diferents zones de l'illa" i ha remarcat que "hem d'apostar perquè els creuers no només arribin a l'estiu".

Aquesta no ha estat l'única qüestió que ha hagut de respondre el candidat, ja que aquest dimecres un estudi va declarar que Palma és la segona ciutat europea més contaminada per les emissions dels creuers. Davant aquesta situació, Hila ha dit que s'hauria de fer una línia elèctrica que comunicàs el port amb el centre per poder reduir l'emissió dels transports que s'estan utilitzant ara.

Quant als pactes de govern, Hila ha assegurat que no hi ha massa discrepàncies i que només "es tracta d'asseure's i arribar a acords i prioritzar". Sobre el segon cinturó, un dels punts de fricció amb MÉS per Mallorca, Hila ha dit que és un tema "que no està sobre la taula" i que "si durant quatre anys no se n'ha parlat, no tenim previst fer-ho ara".

Respecte del transport a la ciutat, Hila ha dit que continuaran apostant per la mobilitat sostenible i potenciaran l'EMT, s'incrementaran els carrils bici, hi haurà més zones per a vianants, més carrers i es faran aparcaments dissuasius perquè no entrin tants de cotxes a Ciutat.

stats