Política 01/07/2019

Hila promet lluitar contra els piròmans: "No aturarem fins a detenir-los a tots"

El batle de Palma ha criticat que "hi hagi gent que se sumi a una activitat delictiva que suposa destruir patrimoni públic i posar en perill béns i persones"

Ara Balears
1 min
L'exbatle de Palma i regidor d'Urbanisme, José Hila.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha estat molt crític aquest dilluns amb les persones que cremen contenidors a la ciutat i ha estat taxatiu: "No pararem fins a detenir-los a tots; esper que acabin a la presó, el mal que estan fent no té cap explicació".

Després que la matinada d'aquest dilluns s'hagin provocat dos incendis i cremat quatre contenidors i un cotxe, Hila ha dit que la crema de contenidors és un "autèntica barbaritat" i ha destacat que la Policia Local està "fent la seva feina" amb la detenció dels piròmans, que no tenen relació entre si, segons els investigadors. "No puc entendre que hi hagi gent que se sumi a una activitat delictiva com aquesta, que suposa destruir patrimoni públic i posar en perill béns i persones", ha afirmat.

El primer edil ha assenyalat que ja són uns 400 els contenidors incendiats, amb una despesa pública de reposició que ascendeix a 400.000 euros. "No té cap explicació", ha insistit Hila, que ha comentat que, amb el foc dels contenidors, també s'estan cremant cotxes i façanes d'edificis. Es tracta d'uns incendis que poden acabar en una "desgràcia major", ha advertit el batle sobre la possibilitat que el foc, en algun cas, afecti també edificis.

stats