Política 05/08/2019

José Hila defensa davant Felip VI restringir l'arribada de megacreuers

Fins ara, el batle de Palma s'havia mostrat contrari a la regulació i no trobava que hi hagués molts de problemes amb aquestes embarcacions

Ara Balears
1 min
El rei Felip VI i el batle de Palma José Hila

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha defensat aquest dilluns davant Felip VI la necessitat de restringir l'arribada de megacreuers a la ciutat pels problemes que genera en el sector turístic, afegint que els que hi arribin siguin més petits i afavoreixin la sostenibilitat de la ciutat, segons Efe. Fins ara, el socialista s'havia mostrat contrari a la regulació i no trobava que hi hagués molts de problemes amb aquestes embarcacions. Durant la reunió, que el rei també ha mantingut amb diverses autoritats de les Balears com la presidenta del Govern i el Consell de Mallorca, Hila ha presentat davant el monarca la necessitat de facilitar l'accés a l'habitatge.

"No ens interessa que continuïn arribant megacreuers, però sí creuers més petits", ha dit Hila a Felip VI, afegint que "és l'objectiu que tenim", segons ha comentat després de sortir de la reunió amb el cap de l'Estat. El batle ha insistit que s'ha de prioritzar la qualitat davant la quantitat per evitar els problemes que genera a la ciutat l'arribada diària de milers de creueristes.

Respecte de la iniciativa presentada per MÉS per Mallorca per instar el govern espanyol a convocar un referèndum vinculat sobre el model d'estat, Hila no ha compartit la proposta: "Els reis són benvinguts a Palma; per a nosaltres és una tradició que vinguin i, a més, ens suma com a ciutat, ens dona imatge i és bo", ha dit, apuntant que "com a batle don suport a la seva visita".

stats