Impostos
Política 09/06/2013

De Guindos admet que s'apujarà l'IVA d'alguns productes

El ministre d'Economia diu que el govern espanyol no tocarà els tipus impositius, però alguns productes podrien passar del reduït al general

X.a.
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha admès aquest diumenge que el govern espanyol apujarà l'IVA d'alguns productes. No obstant, no ho farà apujant els tipus de l'IVA –del 21% el general, el 10% el reduït i el 4% el superreduït–, sinó passant alguns productes d'un grup a un altre.

En una entrevista al programa de La Sexta 'El objetivo', De Guindos ha negat pujades dels tipus de l'IVA, que ja es van fer fa uns mesos –"això es quedarà així"–, però ha explicat que "el que pot passar és que hi hagi productes que estan en un grup i poden anar a un altre".

De Guindos no ha concretat de quins productes es tractaria però ha assegurat que "no seran productes importants". "Són ajustos menors i marginals", ha afegit, als quals es pot veure obligat Espanya per part de la Unió Europea.

Pel que fa al rescat de la banca espanyola, del qual s'ha complert un any aquest diumenge, el ministre d'Economia ha fet balanç un any després i ha assegurat que "no hi ha un sistema financer a Europa tan transparent com l'espanyol".

Sobre la situació de les entitats nacionalitzades (Bankia, CatalunyaCaixa i Novagalicia) un any després del rescat, De Guindos ha afirmat que estan "molt sanejades i tenen molta liquiditat", per la qual cosa el govern espanyol les utilitzarà per donar més crèdits a les pimes, ha explicat.

stats