Política 30/11/2018

La Guàrdia Civil no troba constància de subvencions o pagaments de la Generalitat a Òmnium

El cos afirma que el 98% dels ingressos de l'entitat provenen d'aportacions privades

Acn
1 min
Cuixart optarà a la reelecció com a president d'Òmnium

BarcelonaLa Guàrdia Civil afirma en un informe remès al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que "no hi ha constància" de subvencions o pagaments de la Generalitat a Òmnium Cultural. El cos policial arriba a aquesta conclusió –que Òmnium sempre ha defensat– després d'haver investigat l'associació en el marc de la causa contra el procés independentista que se segueix en aquest jutjat.

En el mateix informe, la Guàrdia Civil subratlla que el 98% dels ingressos de l'entitat provenen d'aportacions privades. Al mateix text, elaborat per la Guàrdia Civil com a policia judicial, es conclou que Òmnium va tenir una participació "inequívoca" en les mobilitzacions i campanyes "de conscienciació" sobre la participació de la ciutadania en el referèndum de l'1-O.

En paral·lel, les conclusions de l'informe afirmen que hi ha correus que recullen "crides d'Òmnium" i de Jordi Sànchez quan era president de l'ANC per acudir a la rambla de Catalunya, davant la seu del departament d'Economia, durant l'escorcoll del 20 de setembre del 2017.

L'organització independentista ja va remetre el passat 17 de juliol del 2017 una auditoria al jutge per acreditar que els 79.077 euros de subvencions que va rebre el 2017 procedien d'administracions locals, desvinculant així la Generalitat del pagament dels costos, i que la majoria d'aquests diners es van gastar en accions culturals. En tot cas, aquests recursos només van suposar un 0,86% dels ingressos d'Òmnium de l'any passat.

stats