Política 02/06/2018

Els grans fons d’inversió diuen que no tenen habitatges buits

A. Oliver
2 min

PalmaEl conseller de Territori i Mobilitat, Marc Pons, destacà que la Llei d’habitatge és per fer costat als més vulnerables. “L’hem plantejada amb un vessant social”, assegurà Pons, qui afirmà que és la primera llei d’habitatge de la Comunitat, que no havia abordat el problema d’una manera tan integral.

Per Pons és important que les institucions s’hi impliquin i que hi col·laborin perquè les persones tinguin un habitatge digne i superin els problemes de pobresa energètica. “És una llei que vol destinar recursos públics a la construcció de nous habitatges, però també preveu fer front a d’altres aspectes, com la pobresa energètica”. Afirma que és “una de les poques lleis de l’Estat espanyol que reconeix el dret a l’habitatge.” El conseller afegeix que “la crisi econòmica ha provocat situacions de vulnerabiltat en el tema de l’habitatge i l’energia”.

Respecte a quants d’habitatges hi pot haver buits, Pons reconeix que “no en tenim una xifra. Quan ens vàrem posar en contacte amb els grans tenidors d’habitatges, com els fons d’inversió, ens contestaren que no en tenien cap, però saben que això no és veritat. Aquestes entitats, com que estan darrere empreses satèl·lit, és dificil saber-ho”, i afegeix, “s’hauran d’inscriure en un registre”.

Sobre si la llei pot fer abaixar els preus del lloguer, el conseller destaca que “si hi ha una entrada en el mercat d’habitatges important, a la llarga, tindria un efecte de moderar els preus, però no seria immediat. El principal efecte de la llei és que augmentarà el parc d’habitatge públic”.

Totes les iniciatives de la llei estaran acompanyades d’“un pla d’habitatge”, al qual es dedicaran recursos econòmics i la caldrà la implicació de l’administració.

Quant a la política del sòl, Pons afirmà que “estam treballant amb tots aquells sòls que tenen les administracions” i no es preveu que s’hagin de crear més reserves de sòl.

Un altres dels aspectes de la Llei d’habitatge suposa que totes aquestes iniciatives “han d’anar de la mà d’una política de protecció social i hi ha una coordinació permanent en aspectes socials”.

stats