Política 31/01/2020

El Govern sol·licitarà gairebé 1.177 milions del fons de facilitat financera

Segons ha informat Pilar Costa, el Govern pot optar a aquesta línia perquè s'han complert els objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic durant l'any 2018

Ara Balears
1 min
La conselleria de Presidència, Pilar Costa, durant el plenari d'aquest dimarts.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres l'adhesió de les Balears al fons de facilitat financera estatal per obtenir préstecs per valor de 1.176,9 milions d'euros, amb els quals afrontar el 75% de l'endeutament que té previst per a enguany, segons ha informat l'agència Efe.

Tal com ha indicat la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, el Govern pot optar a aquesta línia de finançament per haver complert els objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic durant l'any 2018.

Les Illes Balears també compleixen l'altre requisit establert pel govern estatal: no duplicar durant dos mesos seguits el límit legal de 30 dies per pagar els seus proveïdors, ha destacat la portaveu. A més d'aquesta via de finançament, el Govern té previst acudir als mercats financers per obtenir préstecs per valor de 382,7 milions d'euros.

stats