Política 12/11/2019

El Govern estarà "atent" a les repercussions de la compra d'Air Europa per part d'IAG

Marc Pons diu que l'Executiu balear treballarà perquè l'operació no afecti els drets dels ciutadans

Maria Llull
2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, ha assegurat aquest dimarts que l'Executiu estarà "atent" a les repercussions de la compra d'Air Europa per part del grup IAG, sobretot perquè no es distorsionin els drets dels ciutadans. Així ho ha deixat palès en el ple del Parlament, després de les preguntes de la diputada d'El Pi, Lina Pons, i la diputada del PP, Maria Salomé Cabrera.

Pons ha destacat que aquesta és una operació empresarial de caràcter privat i que haurà de passar els tràmits pertinents perquè la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i la Unió Europea hi donin el vistiplau. "És el mercat, amics", ha dit Pons parafrasejant l'exministre del PP Rodrigo Rato.

El conseller de Mobilitat ha explicat que aquesta operació de compravenda també ha de tenir l'aprovació "del Consell de Ministres". A continuació, "hi haurà un any d'integració de les dues empreses i tres anys de manteniment d'Air Europa", ha assenyalat Pons sobre l'acord entre les dues companyies, a més de recordar que el Govern balear no té competències sobre connectivitat.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, també ha fet referència a la situació d'Air Europa i ha destacat el "treball conjunt" de la seva Conselleria i la de Mobilitat i Habitatge.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

Francina Armengol: "Estarem absolutament vigilants"

Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat també que l'Executiu estarà "absolutament vigilant" respecte de la situació d'Air Europa.

Armengol ha respost al diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, qui ha lamentat que el Govern tiri de "vaguetats" per fer front a la situació. "Quina és la línia de treball del Govern?", ha demanat Castells. El diputat menorquí també ha destacat que "la Comunitat Autònoma podria ser part del procediment" de la compravenda i que "la Llei de competència diu que el Govern pot fer un informe" respecte d'aquest tema.

La presidenta ha explicat que ha parlat "amb María José Hidalgo i Luis Gallego", els presidents d'Air Europa i IAG, els quals varen dir que l'operació no afectarà "la connectivitat, els llocs de treball ni la inversió". A més, el Govern mantindrà "una reunió amb Iberia, perquè ens expliquin el pla d'empresa", ha afegit la presidenta.

stats