Política 22/02/2021

El Govern redueix 15 places d'alts càrrecs

L'Executiu estalviarà més de 800.000 euros a l'any amb aquesta mesura

1 min
El Consolat de Mar, la seu del Govern

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns l'eliminació de 16 alts càrrecs, que quedaran definitivament en 15 perquè també se'n crea un de nou d'alta direcció. Aquesta mesura forma part de la remodelació de l'Executiu, que va implicar l'eliminació de la Conselleria d'Administracions Públiques i la creació d'una de nova de Fons Europeus, i permetrà un estalvi anual de 809.887 euros. Segons ha explicat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, de les 15 places n'hi ha 12 que estaven ocupades i tres de vacants, encara que sí que estaven dotades econòmicament.

Hi ha vuit direccions generals que es fusionen. Per exemple, les de Drets i Diversitat, Relacions Institucionals, Coordinació i Cooperació Local i Patrimoni ara formaran part de les direccions generals de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, i de la de Cooperació Local i Relacions Institucionals. La nova Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat aglutinarà la de Participació i Voluntariat i la de Transparència i Bon Govern. Una altra fusió serà la de les direccions generals d'Habitatge, i Arquitectura i Rehabilitació en la d'Habitatge i Arquitectura.

A més, s'han suprimit la places de cap de la Secretaria de Gabinet de la Presidenta, la de director de l'Agència Tributària de les Illes Balears, la de coordinador del SOIB i dues gerències, una d'IBITEC i una altra del Consorci Velòdrom Illes Balears. Quant a la plaça de nova creació, és un càrrec de direcció de l'Agència de Salut Pública. I pel que fa a la plaça vacant de delegat del Govern a Madrid, es reconverteix en la direcció de l'Oficina dels Fons de Reconstrucció.

stats