DECLARACIONS POLÈMIQUES
Política 30/06/2013

Un govern que trepitja calls

Els populars s'han mostrat bel·ligerants amb professors o sindicalistes, amb els quals tradicionalment no s'han entès, però, com en el cas de Delgado, amb les seves paraules o accions també han indignat sectors amb els quals s'havien sentit còmodes o als que havien mostrat respecte. Bosch, Bauzá o Company són alguns dels protagonistes.

Lluís Planas/ Quim Torres
2 min

PalmaEl conseller Carlos Delgado no ha estat el primer membre del Govern a irritar un col·lectiu. Els populars s'han mostrat bel·ligerants amb professors o sindicalistes, amb els quals tradicionalment no s'han entès, però, com en el cas de Delgado, amb les seves paraules o accions també han indignat sectors amb els quals s'havien sentit còmodes o als que havien mostrat respecte, com ara les forces de seguretat, metges, empresaris o jutges i fiscals.

A l'hora de trepitjar calls també hi ha participat el president. José Ramón Bauzá va provocar els sindicats quan, per justificar l'elimiminació de subvencions, va dir que "el que volen alguns és continuar posant la mà". Les declaracions suposaren la pràctica ruptura amb els sindicats. El líder de la UGT, Lorenzo Brazo, l'acusà de "feixista".

Les crítiques del Govern i del PP als docents també han estat habituals. L'actual consellera Joana Maria Camps ha fet una passa més que el seu antecessor, Rafel Bosch, quan assegurà aquest mateix mes que hi havia infants que no deien el que pensaven a les aules per por de ser suspesos. Bosch i diputats del PP com Aina Maria Aguiló ja havien acusat els docents de fer política a les aules.

També el titular d'Agricultura, Biel Company, va aixecar polseguera quan digué que "hi havia gent acostumada a viure del medi ambient i això s'ha acabat".

La novetat, però, és que el Govern ha aixecat sectors tradicionalment afins. L'exconsellera de Salut Carmen Castro aconseguí enfrontar-se amb els metges quan assegurà que havien de tornar complements que havien cobrat. Després, l'aigua tornà a mare. Ara, però, l'actuació del Govern en el cas Alpha Pam ha tornat a indignar membres del col·lectiu mèdic.

De tota manera, han estat els imposts 'verds' del Govern els que han permès visualitzar una imatge mai no vista: els principals sectors empresarials enfrontats a un executiu del PP.

Al marge del Govern, el portaveu del PP i exsecretari general del partit, Miquel Ramis, s'ha caracteritzat per denunciar un suposat doble criteri de policies, jutges i fiscals. Fins i tot ha arribat a criticar persecucions a membres del PP ordides pels socialistes. El malestar entre jutges i fiscals es va fer evident, com quan durant el judici pel cas Scala Pedro Horrach va acusar el PP i Ramis de voler obstaculitzar la investigació.

stats