Política 05/12/2013

El Govern paga 632.000 euros més a la Fundació Kovacs

El pagament es fa com a reconeixement de deute per la derivació de pacients des de l'atenció primària pública cap a aquesta fundació per aplicar-los el tractament de neuroreflexioteràpia, una tecnologia aplicada en pacients amb problemes d'esquena

Quim Torres
1 min

Palma.El Consell de Govern ha aprovat avui un nou pagament a la Fundació Kovacs, en aquest cas, de 632.050 euros, com a reconeixement de deute per la derivació de pacients des de l'atenció primària pública cap a aquesta fundació per aplicar-los el tractament de neuroreflexioteràpia, una tecnologia aplicada en pacients amb problemes d'esquena. El pagament, que es fa a càrrec dels pressuposts de 2013, reconeix quanties que no estaven previstes per la derivació de pacients que s'ha produït entre octubre de 2012 i setembre de 2013, segons ha explicat la portaveu de l'Executiu, Núria Riera. La portaveu ha defensat que el Govern continuï col·laborant amb aquesta entitat privada malgrat les retallades que s'han aplicat en l'àmbit sanitari perquè, segons ella, acaba suposant un estalvi. També ha recalcat que l'eficiència d'aquesta tècnica està provada científicament. Riera no ha aclarit la quantitat total de doblers públics que el Govern ha transferit a aquesta fundació i ha reiterat que la col·laboració amb l'entitat per al tractament de malalties d'esquena es du a terme des de l'any 2001.

El Govern aprovà el setembre passat autoritzar una despesa per valor d'1,3 milions d'euros a la Fundació Kovacs per a la prestació de tractaments de neuroreflexoteràpia per un període de 24 mesos i amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma de 2013, 2014 i 2015. El pagament que es fa ara vindria a cobrir el període anterior, entre setembre d'enguany i octubre de l'any passat. El passat agost, el Govern també li concedí una subvenció de 100.000 euros.

stats