Política 21/12/2022

El Govern pacta amb El Pi destinar 500.000 euros al Pla Estratègic de Salut Mental

La consellera Patricia Gómez també ha acceptat una esmena de Més per Menorca per concertar places, en centres d'atenció especialitzada, per a joves amb trastorns de conducta

1 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, aquest dimecres

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha acceptat una esmena d'El Pi de 500.000 euros per implementar el Pla Estratègic de Salut Mental, segons han informat fonts d'aquest departament. L'esmena ha arribat viva al debat de pressupostos d'aquest dimecres, després de superar el procés de comissió parlamentària i la ponència, i finalment les negociacions entre Gómez i els regionalistes han arribat a bon port. "S'ha de combatre l'estigma de la salut mental i la dificultat d'establir un projecte de vida", ha afirmat la diputada socialista Irantzu Fernández.

La Conselleria ha donat el sí a tres esmenes més en darrera instància, dues de les quals de Més per Menorca: 225.000 euros per redactar el projecte del nou centre de salut d'Alaior i 360.000 euros per concertar places, en centres d'atenció especialitzada, per a joves amb trastorns de conducta.

En el cas dels regionalistes, l'esmena restant acceptada conté 100.000 euros per incrementar les compensacions que paga l'IB-Salut als pacients i acompanyants de Menorca, Eivissa i Formentera que es desplacen a Mallorca per qüestions mèdiques. El Govern s'ha vist pràcticament obligat a acceptar aquesta iniciativa, després d'arribar a un acord amb Més per Menorca en aquest sentit per assegurar-se el vot favorable als pressupostos.

Així, el pacte amb els ecosobiranistes menorquins sostenia que les dietes passarien de 60 euros a 90, per adaptar-se a l'increment dels preus dels establiments turístics, i en el cas del sopar passarà de 10 euros a 20. També s'amplia a dos acompanyants en cas que el pacient sigui menor d'edat i, més centrat en els menorquins, es costejarà el transport entre Alcúdia i Palma si hi ha una impossibilitat de viatjar en avió.

stats