Política 10/04/2020

El Govern estudia més mesures per prevenir la violència masclista durant el confinament

Una de les accions que l'Institut Balear de la Dona ha duit a terme aquesta mateixa setmana és la posada en marxa de la iniciativa Mascareta 19

Ara Balears
1 min
El Govern ha iniciat la campanya Mascareta-19 en col·laboració amb el Col·legi de farmacèutics de les Illes Balears.

PalmaEl Govern de les Illes Balears continua treballant per lluitar contra la violència masclista durant l'estat d'alarma provocat pel coronavirus. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest divendres en la tercera reunió de coordinació que es du a terme amb els consells insulars per millorar la prevenció i l'actuació contra aquests actes. A la reunió també hi han assistit la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran.

Una de les accions que l'Institut Balear de la Dona ha duit a terme aquesta mateixa setmana és la posada en marxa de la iniciativa Màscara-19, en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears. Aquesta campanya fa que una víctima pugui denunciar que és maltractada demanant una 'màscareta 19' a la farmàcia, un codi que indicarà que el dependent telefoni a l'112 i posi en marxa el protocol d'actuació.

Amb aquest acord de col·laboració amb les farmàcies, es pretén facilitar que les dones en situació de confinament puguin alertar de la seva situació i obtenir ajuda en les 443 farmàcies que hi ha a les Illes Balears.

A més, s'ha signat un acord de col·laboració amb el Col·legi d'Administradors de finques de les Illes Balears per tal de millorar la capacitat de prevenció dels casos de violència masclista que es produeixen dins els domicilis familiars. En el marc d'aquest acord, s'estan repartint cartells amb la informació dels telèfons d'atenció 24 hores a les finques que tenen comunitat de propietaris.

stats