Política 11/04/2014

El govern espanyol veu "poc significatiu" el risc de deflació a Espanya

El secretari d'Estat d'Economia calcula que l'IPC tornarà a una taxa positiva a l'abril

Europa Press
1 min

BarcelonaEl secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Fernando Jiménez Latorre, considera "poc significatiu" el risc de deflació a Espanya, tot i que la taxa hagi caigut al negatiu (-0,1%) després de quatre mesos de pujades. Ha calculat que la taxa d'inflació tornarà al signe positiu a l'abril.

Jiménez Latorre ha considerat "puntual" el descens de l'IPC al març i ho ha atribuït a l'efecte de la Setmana Santa, que l'any passat va caure en aquest mes, així com a factors climatològics que han afectat al preu d'alguns aliments no elaborats.

Ha assegurat que quan passin aquests factors puntuals i es vagi consolidant la recuperació de la demanda interna, els preus tornaran al signe positiu. Va preveure que la taxa d'inflació acabi l'any rondant el 0,5%.

Per tot això, ha dit Jiménez Latorre, les possibilitat de caure en deflació -caiguda persistent i continuada de preus- és baixa. Ha vist, en canvi, com un factor positiu que els preus caiguin puntualment perquè això permet mantenir el poder adquisitiu dels salaris i les pensions i generar un efecte positiu en el consum.

A més a més, ha afegit, propiciar que els salaris es moderin també ajuda a guanyar competitivitat de cara a les exportacions.

stats