El govern espanyol atribueix la dissolució d'ETA a la fortalesa de l'estat de dret

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, considera que és "el gran pas per a la pau definitiva"

El govern espanyol ha reaccionat aquest matí després de conèixer el comunicat d'ETA en què demana perdó a les víctimes i reconeix el dany causat poques setmanes abans que anunciï la seva dissolució, prevista per al primer cap de setmana de maig. "No és més que una altra conseqüència de la fortalesa de l'estat de dret, que ha vençut ETA amb les armes de la democràcia", afirma la Moncloa en relació al comunicat de l'organització.

ETA reconeix el dany causat i demana perdó a les víctimes col·laterals de la lluita armada

"Està bé que la banda terrorista demani perdó a les víctimes, perquè les víctimes, la seva memòria i la seva dignitat, han estat determinants en la derrota d'ETA", afegeix. La Moncloa considera que fa molt temps que ETA hauria d'haver demanat perdó "de forma sincera i incondicional" pel dany causat.

"L'últim acte de propaganda de la banda"

El PP, per la seva banda, afirma que el comunicat d'ETA és "l'últim acte de propaganda de la banda". Així ho ha considerat el vicesecretari sectorial popular, Javier Maroto, que ha dit que no hi ha "cap possibilitat" que hi hagi cap "rèdit polític", i ha descartat l'acostament de presos com a conseqüència.

"El gran pas per a la pau definitiva"

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha destacat avui que el comunicat d'ETA en què reconeix el dany causat suposa "un gran pas per a la pau definitiva", després d'un "camí llarg i dur". "Estem davant el gran pas per a la pau definitiva: el reconeixement del terrible mal i el dolor causat. El nostre sentit record és per a les víctimes i les seves famílies. Ha sigut un camí llarg i dur", ha escrit Sánchez a la xarxa social Twitter.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF