Política 31/05/2019

El Govern balear elabora el primer cens de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura

En el document hi consten 2.077 persones assassinades, 1.544 de les quals són de Mallorca; 364, de Menorca, i 187, d'Eivissa i Formentera

Ara Balears
1 min
El Govern balear elabora el primer cens de víctimes de la guerra civil i la dictadura a l'illa

PalmaAquest divendres s'ha presentat al Consell de Govern en funcions, a proposta de la Conselleria de Cultura, el cens de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista de les Illes Balears, que serà aprovat posteriorment per la Comissió de Memòria i Reconeixements Democràtics. En el document hi consten 2.077 persones assassinades durant la guerra i postguerra, 1.544 de les quals són de Mallorca; 364, de Menorca, i 187, d'Eivissa i Formentera.

Quant a les presons, hi ha 8.192 registres a les presons d'homes i 502 a les de dones. El cens també apunta que hi va haver 312 mestres represaliats durant els anys de dictadura franquista.

Aquesta és una acció prevista en la Llei de memòria i reconeixement democràtic, en l'article 5. La tasca l'ha duit a terme un tècnic expert en la matèria, tenint en compte la consideració de les víctimes segons els criteris establerts en l'article 4 de la llei.

Pròximament, el cens es digitalitzarà i tindrà caràcter públic perquè tothom el pugui consultar. Disposarà d'informació diversa sobre els fets ocorreguts i el tipus de repressió que va patir la víctima, segons informa el Govern en una nota de premsa.

stats