Política 26/07/2019

El Govern aposta per la formació d'un executiu progressista a Madrid, "semblant al que tenim aquí"

Pilar Costa assegura que el Pedro Sánchez es conscient de les dificultats que suposa per les comunitats autònomes tenir un govern en funcions a Madrid

Ara Balears
1 min
El Govern aposta per la formació d'un executiu progressista a Madrid, "semblant al que tenim aquí"

PalmaLa portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha assegurat aquest divendres que des de l'executiu balear es segueix apostant per la formació a Madrid d'un govern progressista, "més semblant del que tenim aquí". La possibilitat que el president en funcions Pedro Sánchez cerqui a partir de la investidura fallida aliances a la seva dreta l'ha qualificada d'especulació.

Segons Costa "encara hi ha temps" perquè Pedro Sánchez sigui elegit president del Govern d'Espanya i formi un nou executiu, tot i que ha demanat que sigui "al més aviat possible" per a posar fi a aquesta situació de "provisionalitat" que afecta el país i a les comunitats autònomes.

Sobre la necessitat de recordar al president les dificultats que suposa per les comunitats autònomes l'existència d'un govern en funcions a Madrid, ha destacat que el president és ben conscient de la situació. En el cas de Balears queda pendent negociar la part fiscal del Règim Especial de Balears, així com el nou sistema de finançament.

Tot i no poder assegurar que Sánchez visitarà al Rei aquest estiu a Marivent, Costa s'ha mostrat confiada que si la visita es produeix la presidenta del Govern, Francina Armengol, aprofitarà per parlar amb el president d'aquestes qüestions. Mentrestant, ha comentat que el Govern de les Illes està en contacte directe amb el govern de l'Estat per tractar el temes que afecten la comunitat.

stats