Política 01/12/2020

El Govern aprovarà la setmana que ve ajudes per a purificadors d'aire

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball continua treballant en el sistema d'identificació dels clients del sector de la restauració amb codis QR

Maria Llull
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern aprovarà la setmana que ve ajudes perquè bars i restaurants puguin adquirir purificadors d'aire, en cas que els necessitin per manca de ventilació. Negueruela ha fet aquest anunci durant les seves respostes a les diputades d'El Pi, Maria Antònia Sureda, i del PP, Salomé Cabrera, que també han demanat pel control d'accés als locals de restauració.

Negueruela ha subratllat que l'Executiu ajudarà els empresaris a millorar la qualitat de l'aire de bars i restaurants i ha assegurat que no hauran de pagar pel sistema de control amb codis QR, en el qual treballa a hores d'ara la seva Conselleria. A més, el conseller ha remarcat que "hi ha un termini" perquè els establiments compleixin amb les normes de registre i ventilació.

"Estam treballant amb el sector per millorar la tecnologia, amb un model menys invasiu i que restringeixi menys", ha dit el conseller. Així mateix, ha indicat que aquestes tasques per desenvolupar el sistema de control es fa amb "empreses del Parc Bit". "Cap bar tindrà un cost afegit", ha continuat. Negueruela ha recordat que no es tracta "d'un tema de registre, sinó de tenir-ne el contacte per si hi ha un positiu a l'entorn, sense cap intromissió".

Salomé Cabrera ha acusat el Govern d'arribar tard en el moment de prendre mesures, encara que Negueruela ha destacat que tot s'ha decidit d'acord amb el sector i que no s'ha restringit l'activitat de bars i restaurants. "L'hem pogut mantenir amb més o menys limitacions, no com en altres comunitats. No hem tingut protestes, mentre que vostès han tingut manifestacions al carrer allà on governen", ha respost a la diputada popular. "Això va de tenir una situació sanitària positiva per mantenir l'activitat econòmica", ha sentenciat.

stats