Política 25/01/2020

El Govern aconsella evitar les activitats a l'aire lliure per l'arribada de pols africana

S'espera que l'alerta es mantingui fins dilluns 27

Ara Balears
1 min
Govern aconsella evitar les activitats a l'aire lliure per arribada de pols africana

PalmaEl Govern balear recomana no fer activitats intenses a l'aire lliure i donar prioritat al transport públic per reduir les emissions, davant l'episodi de l'arribada de pols africana a les Illes, que es preveu que duri fins dilluns 27.

Segons ha informat l'agència Efe, l'arribada d'una massa de pols africana al Mediterrani occidental ha obligat aquest dissabte a estendre un avís preventiu per contaminació de l'aire. Aquest avís preventiu, que no suposa cap restricció, és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental i té per objectiu evitar que s'arribi a aquesta situació reduint les emissions de contaminants.

El motiu d'aquest increment se situa en la borrasca procedent del nord d'Àfrica, que ha generat una llengua de pols del desert que s'ha orientat cap al Mediterrani occidental i afecta ara l'est peninsular.

Les intrusions saharianes són masses d'aire que arriben al nostre espai geogràfic procedents del nord d'Àfrica i que contenen una gran quantitat de partícules en suspensió, la majoria de les quals són d'origen natural, com calcita, òxid fèrric, quars i minerals d'argila. S'originen per tempestes d'arena al Sàhara que aconsegueixen elevar a l'atmosfera grans quantitats de pols i arena que poden ser transportades a llargues distàncies pel vent.

stats