Parlament
Política 02/11/2022

El Govern aborda la limitació de la compra d'habitatges a no residents

El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, considera que s'ha de plantejar el debat per evitar que les Illes es converteixin en "un parc temàtic"

2 min
Vista general de Palma des de Son Vida.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha plantejat aquest dimarts en el Parlament la necessitat d'establir determinats límits a la compra d'habitatge per part de no residents i ha assenyalat la disposició de l'Executiu d'abordar aquest debat. Negueruela ha posat aquesta possibilitat damunt la taula durant la seva resposta al diputat del PP Sebastià Sagreras, qui ha demanat pels mecanismes que permet la Unió Europea per limitar la compra d'habitatges. El portaveu ha criticat que el PP vulgui fer un debat "totalment demagògic" i ha rebutjat que les Illes es puguin convertir "en un parc temàtic". "Aquest Govern no vol la màxima del PP de Cañellas, que en el seu moment volia que fóssim la segona residència d'Europa", ha afegit.

Per la seva banda, Sagreras ha criticat que "el preu del lloguer i de l'habitatge no ha fet més que pujar des que governa Armengol" i ha remarcat que amb la limitació de compra de cases per part d'estrangers es limita el dret dels illencs "a vendre les propietats a qui vulguin".

Estudi de càrrega humana

D'altra banda, el diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas ha demanat a Negueruela quines mesures aplicaria en cas que l'estudi de càrrega humana a les Balears arribàs a la conclusió que sobren persones. Pérez-Ribas ha considerat que les previsions de l'INE, que assenyalen que la població de les Balears augmentarà en 300.000 persones en 15 anys, són positives, "un repte" que reflecteix que les Illes són una "destinació atractiva" i una "terra d'acollida". El representant taronja també ha retret a Negueruela que el PSIB hagi cedit a les exigències dels "socis nacionalistes i populistes", en referència a MÉS per Mallorca i Podem.

Negueruela ha defensat que els estudis "són la base per prendre decisions". "Un atura, pensa i després pren decisions", ha dit, a més de destacar la importància d'ordenar el creixement a les Balears i analitzar "com s'ha d'ajustar per tenir una economia i una societat més cohesionades".

stats