Política 13/08/2013

Una eurodiputada conservadora britànica crida a fer boicot turístic a Espanya

Julie Girling demana a la Comissió Europea que iniciï accions legals contra el govern espanyol

Agències
1 min

MadridL'eurodiputada conservadora britànica Julie Girling ha demanat, des de la seva pàgina web, el boicot turístic a Espanya per la posició del govern de Mariano Rajoy en relació amb Gibraltar. Amb uns arguments que són l'altra cara de la moneda dels que fa servir la premsa nacionalista espanyola, Girling ha afirmat que "se n'ha parlat força; ara cal actuar". La parlamentària representa els interessos dels ciutadans del sud-oest d'Anglaterra i del Penyal en un sistema polític en què, a diferència del que passa a l'estat espanyol, hi ha vincle directe entre un parlamentari i els ciutadans de la seva circumscripció.

Però, a més de la connexió parlamentària, la diputada segueix les directrius habituals dels 'tories', molt nacionalistes. Girling apunta al punt feble d'Espanya i fa una crida als britànics a passar les vacances en un altre país en protesta per les mesures que du a terme l'executiu del PP en relació amb Gibraltar, que qualifica d'"amenaces extravagants". "Espanya no ens fa costat", proclama.

Segons la seva opinió, la Comissió Europea hauria d'iniciar accions legals contra el govern espanyol per propostes que considera "agressives", entre les quals cita la possibilitat d'aplicar una taxa de 50 euros per passar de Gibraltar a Espanya.

Un altre eurodiputat britànic no identificat formava part del grup de persones que, segons el ministeri de l'Interior, va estar gravant la setmana passada imatges de policies i guàrdies civils a la reixa, fet que va motivar una queixa d'Espanya davant les autoritats britàniques.

stats