Política 10/01/2019

El gerent de l'Ib-Salut a Menorca nega la marxa d'una anestesista pel decret del català

Segons Antoni Gómez Arbona, l'especialista, que tenia el nivell B2 de català, ha marxat per motius "estrictament professionals" a l'hospital de Girona Doctor Josep Trueta

Ivan Martín
1 min
El responsable de la sanitat pública menorquina s'ha vist obligat a negar novament una "fal·làcia" de la plataforma Mos Movem.

MaóEl gerent de l'àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, ha sortit al pas de les acusacions de la plataforma Mos Movem sobre la marxa d'una anestesista pediàtrica de l'hospital Mateu Orfila de Maó a causa, presumptament, del decret del català a la sanitat públic balear. Gómez Arbona ha negat la informació i l'ha qualificat de "fal·làcia".

El màxim responsable de la sanitat pública a Menorca ha lamentat la baixa voluntària de l'anestesista, ja que "era molt bona en la seva especialitat però desgraciadament estam acostumats a veure anades i vingudes de professionals sanitaris a l'illa". En qualsevol cas, Gómez Arbona ha desmentit "categòricament" que la baixa de l'especialista tingui motivacions lingüístiques, "és fals, de fet marxa a l'hospital universitari de Girona Doctor Josep Trueta, i ha acceptat una oferta laboral per la rellevància d'aquest centre en comparació amb el de Menorca. És una decisió estricament professional".

A més, el gerent ha recordat que l'anestesista, que per cert va donar suport a la creació de la plataforma Mos Movem, "té el nivell B2 de català i compleix tots els requisits". De tota manera, Antoni Gómez Arbona ha deixat clar que "la seva vacant ja està coberta i mantenim els dos anestesistes pediàtrics". Finalment, el responsable de la sanitat pública a Menorca destaca el fet que "el decret del català no altera el funcionament dels centres sanitaris. A les últimes setmanes hem incorporat tres especialistes sense coneixements de llengua catalana".

stats