Política 11/07/2021

Garrido compareixerà dimarts al Parlament per informar sobre la resolució judicial del macrobrot

El Govern va recórrer la decisió del jutjat de no permetre confinar els estudiants que considerava contactes estrets de casos positius

ARA Balears
1 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, compareixerà voluntàriament dimarts al Parlament per informar sobre la resolució judicial del macrobrot causat per estudiants, que és el més gran registrat durant la pandèmia a Espanya, amb més de 1.600 contagis i 11 comunitats afectades.

El 30 de juny, el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma va decidir no ratificar el confinament de part dels joves aïllats a l'hotel Palma Bellver pel macrobrot associat als viatges de fi de curs. Concretament, va rebutjar ratificar el confinament dels joves que haguessin donat negatiu o d'aquells a qui no s'hagués fet una prova PCR.

La jutgessa va prendre la decisió assenyalant que el Govern no havia acreditat que aquestes persones fossin contactes estrets dels joves contagiats pel brot. Quan es va conèixer la sentència, el Govern va assegurar que la recorreria davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

El PP ha considerat "insuficient" la compareixença de Garrido, com també va criticar la de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, que aquesta setmana va explicar a la Cambra que la crisi "afecta de manera transversal" altres àrees, com la de Turisme.

stats