Política 19/10/2018

Els funcionaris de la presó de Menorca exigeixen millores laborals davant la Delegació del Govern

Els treballadors del Centre Penitenciari de Menorca admeten que la situació a l'illa no és extrema però adverteixen de l'arribada d'algun reclús "problemàtic"

Ivan Martín
1 min
La protesta dels funcionaris de presons ha tingut lloc davant la Delegació del Govern de la plaça Miranda de Maó.

MaóUna vintena de funcionaris del Centre Penitenciari de Menorca s'han concentrat avui davant la Delegació del Govern per a reivindicar millores i denunciar la seva situació laboral. La protesta s'ha dut a terme sense cap incident. Hi ha predominat les proclames a favor d'una resposta positiva per part de l'Estat, xiulets i s'ha exhibit una pancarta amb el lema 'El teu abandonament em pot matar'. Es tracta d'un moviment intern a l'àmbit estatal que té com a objectiu fer de plataforma per exposar les exigències dels funcionaris de presons sense sotmetre's a directius sindicals.

El portaveu d'aquest col·lectiu en el Centre Penitenciari de Menorca, Miguel Ángel López ha denunciat el "complet abandonament" per part de l'administració pública i ha assegurat que la situació dels funcionaris de presons "ha empitjorat en els últims anys". A més, López també ha assenyalat als sindicats majoritaris "no es mouen, estan demostrant una incapacitat per negociar alarmant". El moviment pretén reivindicar la falta de personal en els centres penitenciaris, més de 3.000 vacants en el conjunt de l'Estat, l'augment de les agressions físiques a funcionaris amb una dada destacable, una agressió patida de mitjana per dia, i finalment lluitar per sentir-se valorats i es dignifiqui la professió.

D'altra banda, Miguel Ángel López ha reconegut que a Menorca la situació és diferent, ja que "no tenim la mateixa densitat de reclusos que altres presons de la resta de l'Estat però hem detectat que en els últims mesos ha ingressat en el Centre Penitenciari algun cas problemàtic". Finalment, el moviment també ha exigit l'equiparació salarial amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil perquè entenen que "formem part del mateix Ministeri".

stats