Política 28/02/2014

L'Estat ingressa 1.304 milions per la venda del 7,5% de Bankia

La pràctica totalitat dels compradors han estat inversors institucionals internacionals, a 1,51 euros per acció

Europa Press
1 min
Els consells de l’Íbex es rebaixen el sou

MadridEl Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha iniciat la desinversió de Bankia en vendre el 7,5% del capital de l'entitat a inversors institucionals per un import total de 1.304 milions d'euros, a 1,51 euros l'acció. Una quantitat una mica inferior a la que es pagava ahir (1,58 euros per acció).

Les entitats col·locadores han estat Deutshe Bank, London Branch, Morgan Stanley i UBS mitjançant una "col·locació accelerada", la pràctica habitual en aquest tipus d'operacions. Aquest percentatge representa un paquet de 863.799.641 títols de l'entitat bancària. Bankia ha destacat en un comunicat que d'aquesta forma "s'inicia la devolució d'ajudes injectades per l'Estat al grup".

La venda ha generat unes plusvàlues de 301 milions d'euros a nivell consolidat per la matriu Banco Financiero y de Ahorros (BFA), participat al 100% pel FROB, que conserva un paquet valorat en una mica més de 7.000 milions d'accions del banc, un 60,89% del seu capital.

"Aquesta operació evidencia l'interès dels inversors en el capital de Bankia i permet donar liquiditat al valor perquè augmenta el nombre de títols en mans d'accionistes privats", ha valorat l'entitat.

stats