Política 22/07/2019

"L'Espanya de les autonomies va ser i és una gran idea": el discurs de Sánchez, en 20 frases

Demana el suport d'Unides Podem i al PP i Cs que "retirin les barreres" a la investidura i al govern

Ara
3 min

BarcelonaEl president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dilluns el seu programa de govern al Congrés amb l'objectiu d'aconseguir la confiança dels partits i poder continuar al capdavant de la Moncloa. Amb la investidura no garantida per l'estancament de les negociacions PSOE-Podem, aquestes han estat les principals frases del discurs del líder socialista.

1. "Els ciutadans van triar no retrocedir davant dels intents clars i els riscos evidents d'involució que representen els partits que seuen a la bancada conservadora"

2. "Vull traslladar-los la primera oferta de pacte d'estat: [...] reformar l'article 99 de la Constitució perquè mai més torni a ocórrer el bloqueig al nostre país"

3. "No estem escollint entre dretes o esquerres, això ja ho van fer els ciutadans el 28-A. Estem triant entre que Espanya tingui govern o no tingui govern"

4. "Volem Espanya promovent una ocupació digna, en una economia sostenible i salvaguardant el sistema públic de pensions"

5. "Si no tenim planeta el que fem en altres àmbits no servirà de res [...]. Volem liderar la lluita contra el canvi climàtic"

6. "Els que vulguin banalitzar el drama de la violència masclista, tornar al passat o inventar teories, que tinguin una cosa molt clara: ens tindran al davant [...]. Hem de ser un referent pel feminisme i de la lluita pels drets de les dones"

7. "Quin sentit té fomentar desunió i desagregació dins d'Espanya quan necessitem integració a la UE? Quin sentit té aixecar fronteres internes quan hem d'enderrocar-les a l'exterior? És anar contra la història"

8. "La solució [al conflicte territorial] no vindrà només de la invocació de la llei, la Constitució, sinó d'un projecte col·lectiu de regeneració nacional, de progrés i d'inspiració europeista"

9. "Una democràcia no pot tenir un mausoleu dedicat a un dictador"

10. "Els proposo convertir Espanya en el primer país europeu que reconegui el dret a l'educació al llarg de tota la vida"

11. "Necessitem una llei de mobilitat sostenible [...]. Cal avançar en la rehabilitació energètica. Farem una lluita ferotge contra la contaminació urbana"

12. "No pot existir mai una relació sexual sense el consentiment explícit de la dona [...]. Modificarem la tipificació dels delictes sexuals perquè una violació és una violació. No volem 'manades' ni llops solitaris als carrers del nostre país"

13. "Volem impulsar una llei estatal d'habitatge per [...] evitar les situacions de desemparament i exclusió social [...]. Inclourà mesures per frenar les pujades abusives dels lloguers"

14. "Espanya ha culminat el procés de descentralització des de l'acord i el respecte a la seva rica diversitat. L'estat autonòmic ha servit per cohesionar Espanya. L'Espanya de les autonomies va ser i és una gran idea"

15. "Europa necessita una migració regular i ordenada, però també ha de combatre la immigració irregular [...]. I ho hem de fer des dels principis de responsabilitat i solidaritat [...]. Vull fer menció expressa a la tasca extraordinària dels treballadors de salvament marítim a les nostres costes, que han rescatat 50.000 éssers humans d'un destí tràgic"

16. "Ningú és menys espanyol, menys català, menys basc, menys madrileny o menys andalús per ser europeu"

17. "Aprenguem de processos com el Brexit [...], construït sobre la fal·làcia i la mentida i que ha debilitat una democràcia tan important com la britànica"

18. "La nostra és una societat democràtica ja madura, que es revela quan l'autoritat s'exerceix de manera injusta i arbitrària [...]. Aquesta consciència constitueix un motiu més que justificat per derogar la 'llei mordassa'"

19. Sánchez, a Podem: "Espanya ens ha demanat avançar. Estem en condicions de fer-ho [...]. Estem veiem que no és fàcil torbar un punt de trobada, però res del que mereixi la pena és fàcil, i el que tenim davant val molt la pena. Tenim la possibilitat de tirar endavant tot allò en què coincidim: la promesa de l'esquerra"

20. Sánchez, a la dreta: "No els demano que donin suport a aquest projecte, sinó que retirin les barreres, que Espanya tingui un govern i avanci"

stats