Política 14/11/2018

El franctirador que volia matar Sánchez va ser condecorat per l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil

Manuel Murillo hauria treballat al CTTI en les dates en què el cos armat va acudir-hi per investigar els preparatius de l'1-O, informa 'Público'

Ara
2 min
El franctirador que volia matar Sánchez apareix fotografiat amb guàrdies civils

BarcelonaManuel Murillo, el franctirador franquista que volia assassinar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va ser condecorat per l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil el mes de febrer passat amb una medalla per mèrits, segons informa 'Público'.

La condecoració va tenir lloc a les instal·lacions de la Zona de Catalunya de la Guàrdia Civil de Barcelona, situades a la Travessera de Gràcia. Va ser aquell dia quan es va fotografiar amb càrrecs de la Guàrdia Civil, una imatge que aquest dimecres ha motivat una pregunta parlamentària del senador d'EH Bildu Jon Iñarritu. Un dels que apareixen a la imatge és el cap de la comandància de Tarragona, Vicente Luengo.

Iñarritu ha registrat una petició de resposta escrita al Senat en la qual demana al govern espanyol que aclareixi quan es va prendre aquesta fotografia, qui hi apareix i quin càrrec ostentaven, i també si Murillo ha rebut algun tipus de condecoració de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat. En cas afirmatiu, demana si s'està en tràmit de retirar-l'hi.

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha recalcat que l'institut armat "no ha condecorat ningú" i que l'acte en qüestió es correspon amb un "acte privat de l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil". A més, expliquen que Murillo va ser un convidat més d'una associació de muntanyisme de Catalunya que també va participar en l'acte.

Segons informa 'Público', la condecoració podria estar relacionada amb serveis prestats en relació amb el Procés. Murillo hauria sigut contractat per integrar un servei de seguretat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que requeria un reforç addicional amb motiu d'unes obres en un edifici annex, a través de l'empresa Enerpro SL, que s'encarrega de la seguretat del centre des del 2007. Durant aquells dies, pròxims al referèndum de l'1-O, la Guàrdia Civil va visitar el CTTI per investigar l'1-O. Posteriorment, Murillo va tornar a ser contractat durant el mes de novembre i fins al 21 de desembre en equips de suport en seguretat en un espai annex del CTTI configurat amb motiu de la convocatòria d'eleccions del 21 de desembre. Segons fonts citades pel rotatiu, Murillo va ser gravat per les càmeres de seguretat fent fotografies amb el mòbil a les pantalles d'un ordinador. Així, la conselleria de Polítiques Digitals ha obert un expedient informatiu a l'empresa per obtenir més informació sobre aquests fets.

Murillo és un veí de Terrassa de 63 anys i els Mossos el van detenir el 19 de setembre per possessió d’un arsenal d’armes de foc, segons va avançar el diari 'Público' i va confirmar la mateixa policia catalana. Dos dies després de la detenció, Murillo va entrar en presó provisional a Brians 2 acusat d’uns fets que, de moment, no han sigut considerats terrorisme.

stats