Política 05/04/2018

Gent per Formentera denuncia el doble discurs del Partit Popular

L'augment al 75% del descompte per a residents ha provocat l'enfrontament entre els dos partits polítics

Ara Balears
2 min
Imatge ARA Balears

PalmaL'exclusió de l'esperat descompte del 75% del preu dels bitllets d'avió en els

pressupostos generals de l'Estat 2018 ha crispat Gent per Formentera, que assegura que "això ens ha donat de nou la raó pel que fa al doble discurs dels populars i la poca influència del PP de les Balears i de Formentera en la política estatal".

El passat mes de febrer, Gent per Formentera va presentar al ple del Consell Insular de

Formentera una proposta per demanar a l'Estat un augment al 75% del descompte per a residents per als vols entre les Illes i la Península. Amb aquesta proposta, el partit polític balear pretenia ajudar a combatre l'aïllament propi de la insularitat, entenent que els poders públics han d'intervenir per garantir la cohesió territorial i la connectivitat efectiva dels residents insulars amb mesures com l'augment del descompte en el preu dels bitllets aeris i les taxes aeroportuàries.

Aquesta proposta va tenir el suport de tots els grups polítics del ple, inclòs el PP de Formentera. José Manuel Alcaraz, representant del Partit Popular a Formentera, va transmetre que li sabia greu que es dubtàs "del seu sincer suport a la proposta" quan es va fer referència al fet que el PP estatal no escolta els del seu grup de Formentera. Recordem que, pocs dies abans, la majoria absoluta dels populars al Senat havia rebutjat elevar al 75% el descompte de resident per als vols entre la Península i les Illes, amb els vots dels cinc senadors populars de Balears, un dels quals és Santiago Marí, senador d'Eivissa i Formentera.

Gent per Formentera ha reclamat al Partit Popular de Formentera coherència en defensa de

l'interès general dels ciutadans de les Illes, atesa la seva submissió a l'interès partidista i el seu doble discurs incoherent.

stats