Política 10/03/2019

Ivan Mir, elegit secretari general de l'associació juvenil d'El Pi

El dirigent juvenil destaca la voluntat de “qüestionar-ho tot amb seny tenint en compte que la discrepància no ha de ser una eina incendiària”

Ara Balears
2 min
Ivan Mir, amb el president d'El Pi, Jaume Font

PalmaEl president d’El Pi, Jaume Font, s’ha compromès a dur a terme polítiques d’habitatge a fi de facilitar l’emancipació dels joves. Així ho ha dit aquest diumenge a la cloenda de l’acte de constitució de l’organització política Joves per les Illes, que ha tingut lloc al Teatre de Lloseta i en el qual han nomenat el menorquí Ivan Mir secretari general.

Mir ha destacat que arriben amb la voluntat de “qüestionar-ho tot amb seny tenint en compte que la discrepància no ha de ser una eina incendiària” i ha dipositat la confiança en El Pi “com a única alternativa i solució per a Formentera, Eivissa, Mallorca i Menorca”.

D’aquesta manera, en aquest acte, i mitjançant un conveni, El Pi reconeix Joves per les Illes com l’organització política juvenil propera al partit. Així, Joves per les Illes, tot i tenir entitat jurídica pròpia, queda vinculada orgànicament i ideològicament amb El Pi.

Habitatge

"L’accés a l’habitatge per fer possible l’emancipació abans dels trenta anys ha estat una de les tres propostes presentades per la recent constituïda executiva de l’associació juvenil i que el candidat al Parlament s’ha compromès a incorporar al programa electoral de la formació", explica una nota de premsa d'aquesta formació política.

Durant la seva intervenció, Font ha asseverat que “la política d’habitatge serà una prioritat des de l’inici de la legislatura, no dos mesos abans d’acabar per fer la foto”, i ha destacat “necessitam la solidaritat dels municipis a través de la cessió de sòl públic per a la construcció d’habitatge social. L’accés a l'habitatge no pot ser un luxe, ha de ser el que realment és: un dret constitucional”.

La millora i el foment de la formació professional i les mesures referents al transport són les altres dues reivindicacions que han presentat els joves i que El Pi inclourà a la seva proposta electoral del proper 26 de maig. Font ha assegurat que “els estudis i la formació dels nostres joves són l'única opció de fer que aquesta terra sigui pròspera d’una manera sostenible”, tenint en compte, segons paraules del líder d’El Pi que “hi ha professions del futur que ni tan sols coneixem i a partir d’aquí hem de trobar el desenvolupament professional”.

Quant al transport, Font ha assegurat que caldrà estar atents als avenços tecnològics en aquesta matèria i prendre mesures creatives per evitar estar “aïllats dins les nostres pròpies Illes”.

stats